Tahniah Tok Mat kerana berani berteg4s – Saya berterima kasih jika MCA nak keluar BN

“SAYA sangat berterima kasih jika MCA segera men1nggalkan BN. Kita tidak boleh punya rakan yang engg4n mem1kul tanggungjawab atas kekal4han dan membeb4nkan ketika berada dalam kedudukan paling meros0t,” tegas Timbalan Pengerusi BN, Datuk Seri Mohamad Hasan.

Beliau yang juga Timbalan Presiden UMNO berkata, keputusan perwakilan MCA untuk membub4rkan BN tidak suk4r difahami kerana sent1men negat1f terhadap BN semakin menebal selepas Pilihan Raya Umum ke-14 (PRU-14).

Katanya, bagaimanapun sebagai parti yang berprinsip, MCA sepatutnya lebih teg4s dengan men1nggalkan BN tanpa syarat seperti dilakukan parti komponen lain sebelum ini.

“Keputusan untuk membub4rkan BN jelas menunjukkan MCA tidak mahu dilihat men1nggalkan BN bersendirian kerana engg4n dipersal4hkan jika keputusan itu dianggap sebagai langkah mund0r ke belakang.

“Keputusan MCA itu sangat berd0lak-dal1k. Mereka masih tidak dapat berp1sah dengan BN, kerana itu mereka tidak membuat keputusan keluar daripada BN,” katanya dalam kenyataan di Seremban, hari ini.

Baca berita penuh di pautan ‘Terima kasih jika MCA keluar BN’ 

Kredit; HMetro

Be the first to comment on "Tahniah Tok Mat kerana berani berteg4s – Saya berterima kasih jika MCA nak keluar BN"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*