Kesihannya dgn penduduk S. Petani yg kena TEMCO; Mari bantu mereka dengan DOA

Ya Allah, sudah pasti langkah kerajaan mengenakan TEMCO  di tiga zon di kawasan Amanjaya, Sungai Petani iaitu; zon Mawar, zon Melur dan Zon Kenanga yang melibatkan lebih 22,000 penduduk akan menyuk4rkan kehidupan mereka.

Namun, apakan daya, demi kemaslahatan dan keselamatan seluruh penduduk Malaysia kerajaan terpaks4 berbuat demikian… Marilah kita turut sama membantu mereka dengan sebuah doa agar Allah segera mengangkat wab4k c0vid-19 daripada bumi Malaysia…

Terkini dari Sungai petani…

P0lis menempatkan enam anggota melakukan rondaan termasuk di 11 laluan tikus di tiga zon di kawasan Ambangan Height, Amanjaya di Sungai Petani, ketika Perintah Kawalan Pergerakan Diperketatkan (PKPD) Secara Pentadbiran (Temco) yang dilaksanakan bermula hari ini.

Kawasan yang dikenal pasti sebagai laluan tikus di tiga zon itu dipasang kawad dur1 untuk mengel4kkan penduduk keluar masuk di kawasan itu. Manakala dalam perkembangan yang lain, penduduk Amanjaya mula jalani saringan.

Ikuti laporan daripada Berita TV9… Lebih 22,000 penduduk di tiga zon di kawasan Amanjaya, Sungai Petani iaitu; zon Mawar, zon Melur dan Zon Kenanga mula menjalani uj1an saringan C0VID-19, hari ini.

Kredit; Info Roadblock JPJ/POLIS & BeritaTV9

Be the first to comment on "Kesihannya dgn penduduk S. Petani yg kena TEMCO; Mari bantu mereka dengan DOA"

Leave a comment

Your email address will not be published.


*